Ξυπεταιών: «Επάγγελμα… Reportερ»

Αγαπητή φίλη, αγαπητέ φίλε,

για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να τα ξαναβρεθούμε τόσο σύντομα! Να’ σου όμως ο φθόνος κάποιων ανθρώπων σε βγάζει απ’ τον χιτώνα σου και θες κάπου να τα πεις.

Φθόνος… ανακάλυψη αρχαιότατη. Ρωτήστε και τον Σωκράτη.

Ας επιστρέψουμε όμως στο 2017 και ας μιλήσουμε για τα καθ’ ημάς. Πριν από έναν μήνα και κάτι δημιουργήσαμε το προφίλ μας στο Facebook, προκειμένου να προσελκύσουμε τους πρώτους αναγνώστες μας. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, κάναμε και μια παρατυπία, καθώς ο Ζούκερμπεργκ δεν επιτρέπει σε μη φυσικά πρόσωπα να διατηρούν προφίλ, παρά μόνο σελίδες.

Ωστόσο, στις 30 μέρες που μεσολάβησαν δεν προέκυψε κανένα πρόβλημα, δεδομένου ότι για να σε «μυριστεί» ο Αμερικανός κομπιουτεράς πρέπει κάποιος να… σε καρφώσει.

Και κοίτα να δεις που ο κερατάς μας πήρε χαμπάρι την ημέρα που η σελίδα μας ανέβηκε στον «αέρα». Λίγες ώρες κράτησε η χαρά μας που οι πρώτες μας αναρτήσεις έτυχαν θετικότατης αποδοχής από όλους εσάς και ξαφνικά μας ήρθε το πρώτο μήνυμα.

Κάποιος, λέει, έκανε report επειδή το όνομα που χρησιμοποιούμε δεν είναι πραγματικό. Αλλάξαμε τους χαρακτήρες σε λατινικούς και το πρόβλημα -πιστέψαμε πως- λύθηκε.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, νέο report μας μπλόκαρε οριστικά…

Προφανώς ο επαγγελματίας… reportερ θα υπέθεσε πως έπειτα από δύο αναφορές θα πούμε «μωρέ, μήπως να το αφήναμε; Ας το κλείσουμε καλύτερα το site».

Τέτοιος αετός ο επαγγελματίας reportερ…

Υπό τις παρούσες συνθήκες, απολογούμαι για την αναστάτωση και σε ευχαριστώ που είσαι πάλι κοντά μου.

Εν κατακλείδι, το σημαντικό είναι όταν οι άλλοι θα εύχονται να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, εσύ να εύχεσαι να μην γίνεις σαν αυτούς…

Μετά τιμής,

Ξυπεταιών*

Υ.Γ.: Απολογούμαι στη θεά Άρτεμη, τη μορφή της οποίας σφετερίστηκα για τις ανάγκες της… profile pic μου.

(*Σημείωση: Ξυπεταιών ονομάζεται ο αρχαίος κάτοικος του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *