Μοσχάτο-Ταύρος: Αμετάβλητα τα δημοτικά τέλη – Μικρή μείωση σε καταστήματα

Αμετάβλητα για μία ακόμη χρονιά παραμένουν τα δημοτικά Τέλη για τους κατοίκους του Μοσχάτου και του Ταύρου, ενώ αποφασίστηκε μικρή μείωση, της τάξης του 10% για τα μικρά καταστήματα.

«Οι συντελεστές των Δημοτικών Τελών για τα σπίτια παραμένουν αμετάβλητοι (1,02€/τ.μ.), ενώ για τα καταστήματα έως 250 τ.μ. ο συντελεστής διαμορφώνεται στα 2,84€/τ.μ. από 3,15€/τ.μ.» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου. «Επίσης παραμένουν οι ίδιες τιμές για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και τον Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων. Επίσης, εξακολουθούν να ισχύουν οι ειδικές ελαφρύνσεις που υπάρχουν για τις ευπαθείς ομάδες των κατοίκων μας» σημειώνεται.

To δελτίο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου:

Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου, συνεχίζοντας την πολιτική στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων του Μοσχάτου και του Ταύρου, κρατάει σταθερή την ήδη μειωμένη τιμή των Δημοτικών Τελών και για το 2019 για τα σπίτια, ενώ προχωράει σε μείωση των δημοτικών τελών για τα καταστήματα έως 250 τ.μ..

Οι συντελεστές των Δημοτικών Τελών για τα σπίτια παραμένουν αμετάβλητοι (1,02€/τ.μ.), ενώ για τα καταστήματα έως 250 τ.μ. ο συντελεστής διαμορφώνεται στα 2,84€/τ.μ. από 3,15€/τ.μ., μείωση της τάξης του 10%. Επίσης παραμένουν οι ίδιες τιμές για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) και τον Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (Φ.Η.Χ.).

Οι συγκεκριμένοι συντελεστές είναι από τους χαμηλότερους στην Αττική, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης, εξακολουθούν να ισχύουν οι ειδικές ελαφρύνσεις που υπάρχουν για τις ευπαθείς ομάδες των κατοίκων μας (πλήρης απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη για την πρώτη κατοικία στις άπορες οικογένειες, πλήρης απαλλαγή ή μείωση κατά 50% σε οικογένειες με μακροχρόνιους ανέργους, ΑΜΕΑ, τρίτεκνες, πολύτεκνες ή μονογονεϊκές).

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζουμε για 7η συνεχόμενη χρονιά, από το 2013, χωρίς αύξηση των δημοτικών τελών στα σπίτια, ενώ μειώνουμε τα δημοτικά τέλη για τα καταστήματα έως 250 τ.μ., στηρίζοντας έμπρακτα με την πολιτική μας τις επιχειρήσεις που βρίσκονται εντός του Δήμου μας, στη δύσκολη οικονομική περίοδο που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Επίσης, διατηρούμε την πολιτική των μειώσεων και απαλλαγών από τα δημοτικά τέλη των κοινωνικά και οικονομικά ευπαθών ομάδων. Η μεθοδική οικονομική διαχείριση του Δήμου μας τα τελευταία χρόνια μας δίνει τη δυνατότητα να ασκούμε κοινωνική και οικονομική πολιτική ανακούφισης των δημοτών μας, χωρίς όμως να θέτουμε σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα του Δήμου μας. Ταυτόχρονα, προγραμματίζουμε την ενίσχυση του στόλου της καθαριότητας με νέα οχήματα για την περαιτέρω αναβάθμιση της λειτουργίας της.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *