Οφείλει μια εξήγηση ο Άρης Κρεμμύδας;

Έβαλε φωτιά στο προεκλογικό σκηνικό, ανατρέποντας τους συσχετισμούς δυνάμεων των παρατάξεων, μερικούς μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η αποχώρησή του από τον συνδυασμό του οποίου ήταν -μέχρι πρότινος- επικεφαλής προκάλεσε έκπληξη στους μη γνωρίζοντες και γέννησε πολλά ερωτηματικά.

Ο λόγος για τον Άρη Κρεμμύδα, που έπειτα από τις διαβεβαιώσεις περί μη διεκδίκησης του δημαρχιακού θώκου, δείχνει περισσότερο δραστήριος και ενεργός από ποτέ, έτοιμος να χαράξει μια νέα προσωπική στρατηγική, που ίσως κρίνει πολλά στις επερχόμενες εκλογές.

Το ερώτημα, λοιπόν, που προκύπτει είναι εάν ο έμπειρος αυτοδιοικητικός ανήρ οφείλει μία εξήγηση για τις πρωτοβουλίες των τελευταίων ημερών.

Όχι

Η απάντηση είναι απλή, χωρίς προεκτάσεις και αναλύσεις. Φυσικά και είναι ελεύθερος να πράττει κατά το δοκούν. Ο ίδιος κατ’ επανάληψη έχει κριθεί και συνεχίζει να κρίνεται από τους δημότες. Η παράταξη «Πολίτες μπροστά», δικό του δημιούργημα, βρέθηκε μια ανάσα από την πρωτιά στις εκλογές του 2010 και η διαχρονική παρουσία του στην τοπική πολιτική σκηνή τού δίνει το δικαίωμα να επιλέξει ο ίδιος τον δρόμο που θα ακολουθήσει.

Ναι

Η απουσία αιτιολόγησης της στάσης του, στα μάτια των δημοτών, που δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν το παρασκήνιο, μπορεί να ερμηνευτεί ως τρικλοποδιά στον διάδοχό του. Η αποχώρησή του από την παράταξη με την οποία εξελέγη στο δημοτικό συμβούλιο -υπό τη στήριξη συγκεκριμένου πολιτικού χώρου- και η «αρπαγή» της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων μονοπωλούν το ενδιαφέρον της τοπικής επικαιρότητας και απαιτούν απαντήσεις. Μια λιτή ανακοίνωση, μέσω της οποίας θα απαριθμούσε τα αίτια και τα κίνητρα της απόφασής του, θα έβαζε τα πάντα στη θέση τους και θα έδινε τέλος στις εικασίες. Σε περιπτώσεις όπου τα φαινόμενα ενδέχεται να απατούν και να οδηγούν σε δυσμενείς κρίσεις, είναι χρήσιμο οι αποφάσεις να συνοδεύονται από ανάλογα επιχειρήματα.

Δια ταύτα…

Φυσικά, ο κρατών το μαχαίρι και το καρπούζι είναι αυτός που αποφασίζει. Και, προσώρας, η επιλογή είναι η σιωπή για τα κίνητρα της απόφασής του και οι «σπόντες» για τους πρώην συντρόφους του. Η εκλογική διαδικασία του ερχόμενου έτους δείχνει να έχει ξακάθαρο φαβορί, ωστόσο, η απλή αναλογική που θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά, καθιστά τους… ρυθμιστές σημαντικότερους από τους πρωταγωνιστές. Ως εκ τούτου, οι ζυμώσεις των τελευταίων ημερών ενδέχεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις. Επιπλέον, τα δίπολα «αντιπάλων» που διαμορφώνονται (Ευθυμίου – Μπούτσης και Κρεμμύδας – Μπιλίνης) είναι αυτά που θα κρίνουν τις απαραίτητες -πλέον- μετεκλογικές συνεργασίες.

Οι δημότες από την πλευρά μας παρακολουθούμε τις εξελίξεις και αναμένουμε τα μελλούμενα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *