Πάνω από μισό εκατομμύριο για πεζοδρόμια και ράμπες ΑμΕΑ σε Μοσχάτο και Ταύρο

Τη διάθεση του ποσού των 550.000€ μέσα στα έτη 2018-2020 για τη συντήρηση και επισκευή των πεζοδρομίων του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, καθώς και την κατασκευή ραμπών πρόσβασης ΑΜΕΑ αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου-Ταύρου, υπερψηφίζοντας την εισήγηση του Δημάρχου της πόλης, Ανδρέα Ευθυμίου.

Το έργο αφορά στην εκτέλεση εργασιών κατασκευής, αποκατάστασης και συντήρησης πεζοδρομίων, ενώ περιλαμβάνεται η κατασκευή νέων πεζοδρομίων και εργασίες επισκευής πεζοδρομίων που παρουσιάζουν προβλήματα βατότητας, πρόσβασης και ασφάλειας. Στα πλαίσια της συντήρησης και ανακατασκευής θα διαμορφωθούν επίσης ράμπες πρόσβασης ΑΜΕΑ, όπως και «οδηγού τυφλών», εξασφαλίζοντας την πρόσβαση σε όλους τους δημόσιους χώρους (πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές κλπ.).

Οι εργασίες θα υλοποιηθούν σε τμήματα οδών του Μοσχάτου και του Ταύρου. Κριτήρια προτεραιότητας για την εκτέλεση των εργασιών είναι:

Σχολεία, Παιδικοί Σταθμοί, Παιδικές χαρές
Δημόσια κτίρια
Πλατείες
Εμπορικοί δρόμοι
Σποραδικά τμήματα πεζοδρομίων βάσει καταγεγραμμένων αιτημάτων πολιτών
Κάθε άλλο τμήμα πεζοδρομίου του οποίου η ανακατασκευή κριθεί αναγκαία, για λόγους ασφάλειας ή λειτουργικότητας.
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης στην πρότασή μας για τη συντήρηση και επισκευή των πεζοδρομίων του Δήμου μας, όπως και την απαραίτητη κατασκευή ραμπών πρόσβασης ΑΜΕΑ. Συνεχίζουμε και υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας και ανταποδίδουμε με έργο την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ευχαριστώ τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας για την εκπόνηση της μελέτης για το συγκεκριμένο έργο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *